Meer uitleg over het matras

 

Kern van matras

De kern van het Dreameroo matras wordt gevormd door een zeer hoogwaardig, ventilerend koudschuim (HR40). Koudschuim is een veerkrachtig schuim met een lange levensduur dat een goede ondersteuning aan het lichaam biedt.

Deze ondersteuning is van groot belang omdat het lichaam in de eerste jaren gevormd wordt.
Deze kern wordt afgedekt met een Angel Pearl schuim. Dit schuim vormt zich, net als traagschuim, onder lichaamsdruk en warmt naar het lichaam. Het geeft geen tegendruk en is daardoor zeer comfortabel.

Maar nog belangrijker is dat de laag Angel Pearl zich naar het hoofdje vormt. Het eerste jaar is het schedeltje nog erg zacht en flexibel.

Baby’s worden tegenwoordig op hun rug te slapen gelegd, dit i.v.m. de richtlijnen ter voorkoming van wiegendood. Het hoofdje ligt erg “zwaar” in het matras omdat de nekspieren nog niet sterk genoeg zijn im het hoofdje te tillen of te draaien.

Als dit gebeurt op een regulier matras (dat tegendruk geeft) vindt er (in meer of mindere mate) vervorming van de schedel plaats.

De Angel Pearl vormt zich juist naar de rondingen van het hoofdje. Het grote voordeel van Angel Pearl ten opzicht van traagschuim is dat het een zeer open, en daardoor ventilerend schuim is (waar traagschuim gesloten en niet ventilerend is).

 

“Dreameroo is het enige merk dat het schuim Angel Pearl in zijn babymatras gebruikt”

 

Hoes

Om deze zeer hoogwaardige kern zit een hoes die uit twee delen bestaat:

  1. de gekleurde 3D (baby) zijde
  2. de Medicott (peuter) zijde.

 

Babyzijde

Het is van groot belang dat een babymatras optimaal ventileert. Dit ter voorkoming van re-breathing, en om voor goede ventilatie te zorgen als de kindjes zelfstandig van de rugligging naar de buik gaan draaien.

Daarom is bij de babyzijde gekozen voor een soepele 3D die doorstapt is met een hoge 3D (honingraat). Zo worden comfort en functionaliteit op ideale wijze gecombineerd.

Deze zijde zal vooral gebruikt worden in het eerste levensjaar van het kindje. Tevens kan deze zijde later ook gebruikt worden als ‘zomerkant” Doordat deze zijde optimaal ventileert is deze koeler dan de andere zijde.

Peuterzijde

De peuterzijde is voorzien van een zeer hoogwaardig en comfortabel Medicott doek. Medicott is een, blijvende, anti-huisstofmijt behandeling. Dit is belangrijk omdat steeds meer mensen allergisch zijn voor huisstofmijt. (Een matras is een plek waar de huisstofmijt zich graag vestigt: het is er warm, vochtig en er is ruim voldoende voedsel aanwezig in de vorm van huidschilfers.

Beide zijden zijn los te ritsen en wasbaar op 60 graden.