Hoe het allemaal begon

Het allereerste zaadje voor Dreameroo is eigenlijk al lang geleden bij Mirjam (eigenaresse Dreameroo) gepland:

“ ik ben al heel erg lang werkzaam in de branche. Jarenlang was ik (mede) eigenaar van matrassenfabriek ABZ. Hier was ik betrokken bij productontwikkeling, verantwoordelijk voor Sales, gaf trainingen op de winkelvloer en aan kraamverzorgers, en draaide (consumenten)beurzen.

Ik was namens het bedrijf lid van de NEN (Nederlands instituut dat normen ontwikkelt op gebied van kwaliteit en veiligheid) en was contactpersoon voor de “commissie veilig slapen”.

Kortom, alles stond in het teken van matrassen.

Toch heb ik, toen de kwestie zich voordeed, uiteindelijk besloten om het bedrijf niet (geheel) over te nemen. Want hoewel ik een fantastische baan had, was de timing niet optimaal om dat te doen.

Mijn dochter Sanne was ongeveer een jaar en ik was zwanger van Lucas. Uiteraard hebben we de beslissing niet lichtzinnig genomen, maar uiteindelijk hebben we besloten het bedrijf te verkopen. Ik geloofde simpelweg niet dat ik een gezin met hele jonge kinderen en de verantwoordelijkheid voor een bedrijf (en haar werknemers) kon combineren.

Ik bleef wel werkzaam in de branche (ik werkte oa voor Little Company en Baby Björn) en kwam op die manier veel in winkels. Het viel mij meer en meer op dat jonge (aanstaande) ouders worstelen met de vraag welk babymatrasje ze moeten aanschaffen. Er is zo veel keus! Variërend van goedkoop tot heel prijzig, en allemaal met verschillende eigenschappen. Ze zien door de bomen het bos niet meer.

En daardoor is het maken van de juiste keuze heel lastig.

Langzaam aan begon bij mij het idee te ontstaan dat dat toch anders moest kunnen! En ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeker ook toen bleek dat Lucas een hele moeilijke slaper was, met een hoofdje dat was afgeplat door zijn voorkeurshouding.

Zo begon de zoektocht naar het ideale babymatras. Honderden uren hebben we hier aan gespendeerd: bepalen welke eigenschappen genomineerd zouden moeten worden, materiaalkeuze, vormgeving, fabriceren en testen van prototypes, onderhandelingen. met leveranciers, etc, etc.

Het was een vrij lang en ingewikkeld traject, maar wij geloven oprecht dat we het best mogelijke babymatras hebben ontwikkeld dat mogelijk is.

En omdat we rechtstreeks leveren vanuit de fabriek ook nog eens voor de laagst mogelijke prijs.

Zo wordt kwaliteit en veiligheid heel bereikbaar.”