Meer uitleg over de slaapzak Evolve

Veel pasgeboren baby’s vallen moeilijk in slaap omdat ze geborgenheid missen, of omdat ze zichzelf wakker houden/wakker schrikken van hun eigen armbewegingen. De Dreameroo inbakerslaapzak Evolve biedt een ideale oplossing voor dit probleem. De slaapzakjes zijn comfortabel en soepel, en bieden de benodigde geborgenheid zonder te strak te zijn.

De slaapzak kan zowel als gewone slaapzak (mouwsgaten open) als als inbakerslaapzak (mouwsgaten gesloten) gebruikt worden.

Als kindjes onrustig zijn gebruik je de Evolve met de ritjes van de mouwtjes gesloten. De armpjes van het kindje zijn dan in de slaapzak. Hiermee wordt voorkomen dat het kindje wilde, ongecontroleerde armbewegingen maakt waardoor het wakker schrikt.

Deze “ gesloten” situatie geeft een heel geborgen en rustig gevoel, waardoor ook huibaby’s beter zullen slapen.

Kindjes kunnen de beentjes altijd vrij bewegen, wat belangrijk is i.v.m. het voorkomen van heupproblemen.

Om de overgang van ingebakerd slapen naar “gewoon” slapen in een slaapzak zo soepel mogelijk te laten verlopen kunnen de armsgaten opengeritst worden. Zo kan de baby in zijn eigen vertrouwde slaapzak slapen, maar met de armpjes naar buiten.

Het is belangrijk om hier vanaf de derde maand een begin mee te maken, het inbakeren moet afgebouwd zijn als de baby zelfstandig van de rug naar de buik kan rollen.

De Evolve is in twee maten te verkrijgen:

  1. Tiny (0-4 maanden)
  2. Just (3-6 maanden)

De inbakerslaapzak Evolve is gemaakt van 100% katoen en wordt in Europa geproduceerd. De stoffen hebben het öko-tex 100 certificaat. Dit is het hoogst haalbare öko-tex certificaat, en geeft aan dat er bv geen schadelijke stoffen in verwerkt zijn.

Ik wil een slaapzak

Alleen het beste voor je kind

Comfortabel en elastisch

Geborgen slapen, met voldoende ruimte voor de heupen om vrij te bewegen.

Veilige sluiting

Rits sluit van boven naar beneden.

 

Ritsjes in armsgaten

Je kiest zelf of je kindje met de armen naar binnen of buiten slaapt.

Veilige textiel

Alle gebruikte stoffen zijn öko-tex 100 gecertificeerd.