Waarom verkoopt Dreameroo maar een soort matras?

Wij willen het (aanstaande) ouders zo gemakkelijk mogelijk maken. Die moeten al genoeg keuzes maken! Daarom hebben we meest hoogwaarde materialen gecombineerd tot het ultieme babymatras. Een matras dat beschikt over alle eigenschappen waar een matras aan moet voldoen. Niet of-of, maar en-en. .

De hoes van het Dreameroo matras heef twee kanten, waarom is dat?

De gekleurde zijde is super ventilerend en gebruik je totdat je kindje 1 jaar is. Deze zijde kan ook al zomerzijde gebruikt worden in de jaren daarna. De witte zijde ga je gebruiken na de eerste verjaardag van je kindje
.

Waarom gebruikt Dreameroo geen veren in het matras?

De meningen lopen nog enigszins uit een , maar diverse onderzoeken tonen aan dat metaal (binnenvering en pocketveren in een matras) straling aantrekken/verstoren. Dit zou invloed hebben op de gezondheid, o.a. op de aanmaak van melatonine wat nodig is om goed te slapen. Daarom, hoewel de resultaten (nog) niet eenduidig zijn, willen we geen enkel risico nemen!

Kan de hoes van het Dreameroo matras gewassen worden?

Jazeker, de hoes kan op 60 graden gewassen worden.

Is het matras ventilerend?

Het Dreameroo matras is een zeer goed ventilerend matras. Van de kern tot de hoes, we gebruiken alleen maar materiaal die optimaal ademen.

Klopt het dat het Dreameroo matras zeer geschikt is voor kinderen met een voorkeurshouding?

Dat is inderdaad het geval. Het matras is ontwikkeld nadat ons eigen zoontje een voorkeurshouding bleek te hebben. De toplaag schuim vormt zich naar het lichaam, dit helpt het afplatten van het hoofdje voorkomen.

Wanneer gebruik ik welke kant van het matras?

De gekleurde zijde bestaat uit 1,5 cm ventilerend materiaal en is daardoor buitengewoon geschikt voor het eerste levensjaar van je kindje. Deze zijde zorgt er voor dat niets de ademhaling van je baby blokkeert. Zelfs niet als hij onverwacht met zijn gezichtje op het matras ligt.

De witte zijde gebruik je vanaf de eerste verjaardag van je kindje. Op warme dagen kun je de gekleurde kant weer gebruiken, die is extra koel!

Waarom is ventilatie van een babymatras belangrijk?

Ventilatie van (de kern van) een matras is belangrijk voor de levensduur van het matras.

Een baby verliest, net als een volwassene veel vocht tijdens de slaap. Hoe sneller dit vocht afgevoerd wordt hoe beter dit voor de gebruikte materialen is. (Te) Langzaam afvoeren van vocht verhoogt de kans op schimmelvorming, wat weer de kans op allergieën vergroot.

Goede ventilatie helpt ook om het matras huisstofmijt vrij te houden. Huisstofmijt houdt van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Hoe minder vocht, hoe beter dus!

Waarom is een ergonomisch matras voor mijn baby belangrijk?

Baby’s en jonge kinderen brengen heel veel tijd door in hun bedje. Drie jaar “babyslaap” staat ongeveer gelijk aan het aantal uren dat een volwassenen in acht jaar slaapt!

En dit in een periode dat allerlei belangrijke onderdelen van het lichaam gevormd worden. Bv de schedel en de ruggengraat.

Het is dus heel belangrijk dat het lichaam van je kindje op de juiste plekken ondersteunt wordt, en waar het nodig is meer ruimte krijgt.

Hoe houd ik het matras huisstofmijt vrij?

Steeds meer mensen zijn allergisch voor de huisstofmijt. Eigenlijk zijn we niet allergisch voor de mijt zelf maar voor zijn uitwerpselen.

Een matras is de zeer fijne leefomgeving voor de huisstofmijt. Het is er warm en vochtig en onze huidschilfers zijn hun voeding.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de huisstofmijt zo veel mogelijk terug te dringen!

Zorg voor goede ventilatie in de kamer (lage luchtvochtigheid), maar nog belangrijker, voor ventilatie van je matras. Dit zorgt voor snelle afvoer van het vocht dat tijdens de slaap wordt verloren.

Was de hoes van je matras regelmatig op 60 graden. Bij deze temperatuur dood je huisstofmijt.

Vergeet ook niet de knuffel van je kindje te wassen!

Wanneer gebruik je een inbakerslaapzak?

Pasgeboren baby’s zijn vaak overprikkeld en vallen daarom moeilijk in slaap. Ook maken ze nog veel ongecontroleerde armbewegingen. Hierdoor “maaien” ze zich zelf wakker.

Door een inbakerslaapzak te gebruiken biedt je ze de geborgenheid waar ze behoefte aan hebben, en zullen ze veel rustiger (in)slapen. Ook zullen ze niet meer wakker schrikken van hun eigen armbewegingen.

Wat is het verschil tussen inbakeren met een doek en met een slaapzak?

Bij een inbakerdoek kunnen baby’s zich toch nog los wurmen, omdat je de slaapzak Evolve met een rits sluit kan dat hierbij niet gebeuren.

Is de slaapzak Evolve gemakkelijk in het gebruik?

De slaapzak Evolve is heel eenvoudig te gebruiken, het is gewoon een kwestie van de slaapzak dicht ritsen. Dit maakt het ook heel gemakkelijk om je baby op deze manier extern te laten slapen (creche, logeren).

Wanneer ga ik de ritsjes voor de armsgaten gebruiken?

Wij raden aan om vanaf dat je kindje circa maanden oud is te beginnen met “afbouwen”. Dat wil zeggen dat je dan (af en toe) je kindje met de armpjes door de armsgaten naar buiten laat slapen.

Wanneer ga ik de ritsjes voor de armsgaten gebruiken?

Wij raden aan om vanaf dat je kindje circa maanden oud is te beginnen met “afbouwen”. Dat wil zeggen dat je dan (af en toe) je kindje met de armpjes door de armsgaten naar buiten laat slapen.

Op deze manier kan hij langzaam aan wennen aan een “gewone” slaapzak.

Mogen baby's die naar de buik omrollen met gesloten armsgaten slapen?

Baby’s die zelfstandig van de rug naar de buik kunnen rollen moeten altijd met de armpjes naar buiten slapen. Gesloten armsgaten bemoeilijken het terugrollen naar de rug (aanbevolen slaaphouding).

Wanneer kan ik de slaapzak Evolve beter niet met gesloten armsgaten gebruiken?

Er zijn een aantal momenten waarbij het aan te raden is de slaapzak Evolve niet te gebruiken als inbakerslaapzak:

Bij koorts.
Als je kindje heel benauwd is.
Binnen 24 uur na vaccinatie.
Als je kind probeert van de rug naar de buik te draaien